Quan parlem de mindfulness parlem de viure desperts. Amb el pes del rellotge a sobre, durant nostre dia a dia tenim dificultats per relacionar-nos amb harmonia amb el món intern i extern. Per una banda, la nostra harmonia interna es veu submergida per milers d’estímuls que tot sovint ens impedeixen prendre partit de forma vital i conscient sobre allò que estem fent, la nostra atenció és veu inundada d’una activitat mental que realment no volem: vivim confusos. Aquesta activitat mental acostuma a ser automàtica. Paral·lelament, la nostra harmonia externa, centrada en les relacions que establim amb el món, també és veu afectada per un manyoc de pensaments, prejudicis i conclusions que poc tenen a veure amb la realitat: vivim confusos alhora que som generadors, també, de confusió.

El mètode per canviar aquesta experiència tèrbola de pensaments i emocions passa per canviar la pròpia consciència. La teràpia basada en el mindfulness proposa desenes de tècniques per aconseguir un major benestar mental i físic, al temps que redefineix i activa valors universals que han quedat apartats del nostre dia a dia, tals com l’acceptació incondicional, la paciència, la generositat o l’equanimitat, entre molts altres. Estudis científics demostren l’efectivitat sense precedents de la pràctica de la teràpia basada en el mindfulness: és així com ha quedat demostrat que meditar augmenta els estats d’ànim positius, la regulació emocional o millora trastorns físics com l’insomni, les cefalees o el dolor, entre d’altre.

Aprendre del mindfulness és aprendre a cultivar la consciència plena, proporcionant-nos una mirada integrada en la naturalesa de la ment: la calma i la claredat. No podem canviar el món però sí la consciència: canviant la consciència podem canviar, potser, el món.

Compartim amb vosaltres una meditació del monjo budista Thay Phap Luu, només necessiteu quatre pedres! (la calma ja arribarà, doneu-vos la oportunitat i el temps. Hi podeu posar subtítols!)

Si esteu interessats en iniciar un apropament al mindfulness, podeu contactar amb nosaltres a info@limbic-reus.com.

 

 

 

caCatalan